Avis: Regeringen vil vente med at åbne for flere fans

    Regeringen vil vente med at åbne for flere tilskuere i Superligaen. Det skriver Ekstra Bladet.

    Rets- og idrætsordførere fra de politiske partier i Folketinget har mandag eftermiddag forhandlet om yderligere adgang for tilskuere på de danske fodboldstadioner.

    Avisen skriver, at regeringen, Enhedslisten og SF vil vente til 20. august med at beslutte, om der skal lukkes op for flere fans under coronakrisen.

    Uden om regeringen er et flertal bestående af partierne De Konservative, Venstre, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og De Radikale enige om at lade flere tilskuere overvære kampene i landets bedste fodboldrække allerede fra den kommende weekend.

    De Radikales idrætsordfører, Jens Rohde, mener, at kulturminister Joy Mogensen (S) bør følge flertallet.

    – Jeg forventer, at ministeren vender tilbage til os for at lytte til vores synspunkter og finde en løsning. Situationen er den lige nu, at hun har et flertal imod sig. Og det er normalt aldrig det bedste udgangspunkt, siger De Radikales idrætsordfører, Jens Rohde, til Ekstra Bladet.

    Venstres idrætspolitiske ordfører, Britt Bager, siger desuden til avisen, at ministeren “ikke kan sidde flertallet overhørig”.

    Ritzau forsøger at få en kommentar fra Joy Mogensen.

    Lørdag landede en evaluering af tre forsøgskampe med flere end 500 personer samlet. Kampene Horsens-Randers, Brøndby-FCK og Lyngby-OB havde henholdsvis 700, 3000 og 875 tilskuere til stede.

    Evalueringen blåstemplede muligheden for at åbne for flere fans på de danske stadioner.

    Det anerkender SF’s kultur- og idrætsordfører, Charlotte Broman Mølbæk. Alligevel er hun ikke på linje med det politiske flertal.

    – Vi har et hensyn, der er vigtigere, og det er folkesundheden. Vi har set et stigende antal smittetilfælde i landet. Det vil vi gerne undgå ved at være forsigtige i den måde, vi åbner på, siger hun til Ritzau.

    Et af stridspunkterne er afstandskravet på stadion. Sundhedsmyndighederne anbefaler to meters afstand på stadion. Det samme fastslår rapporten.

    Men Divisionsforeningen, Dansk Boldspil-Union (DBU) og Danmarks Idrætsforbund (DIF) vil have sænket kravet til en meter.

    SF-ordføreren påpeger desuden, at evalueringen lægger vægt på, at medarbejdere på stadion skal uddannes bedre i at undgå coronasmitte.

    – Det er rigtig vigtigt for os, at der er styr på den del og tilpas med værnemidler.

    – Jeg vil rigtig gerne åbne alting. Der er mange andre steder, hvor man har det svært med de ting, der har været lukket ned. Men vi bliver nødt til at gøre det klogt, overveje, hvad vi gør, og gøre det i skridt, så vi kan følge med, siger Charlotte Broman Mølbæk.

    Sidste spillerunde i Superligaen afvikles 26. juli. En playoffkamp om en plads i Europa League-kvalifikationen afslutter endegyldigt sæsonen tre dage senere.

    Divisionsforeningen, DBU og DIF arbejder for at få noget nær fyldte tribuner til fodboldkampene i den kommende sæson.

    /ritzau/