IS dræber 57 i det blodigste angreb på Homs i fem år


    Mindst 57 mennesker meldes dræbt af to bilbomber i Homs i et af de dødeligste angreb i den syriske by under den fem år lange borgerkrig ifølge overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

    Islamisk Stat har søndag eftermiddag taget skylden for angrebet. Dermed bekræfter den ekstremistiske gruppe en tidligere melding fra overvågningsgruppen.

    Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

    Mindst 100 blev såret ved bombemassakren i byens centrale Zahra-distrikt, hvor mange biler blev sat i brand af de voldsomme eksplosioner.

    Optagelser fra syrisk tv viser forkullede lig liggende mellem murbrokker og ødelagte forretninger i et stort område. Sårede gik bedøvede rundt i kaosset.

    Et bombeangreb, som Islamisk Stat sidste måned stod bag i Homs, dræbte mindst 24 mennesker. Angrebene sker på et tidspunkt, hvor regeringsstyrker har tilbageerobret områder ved storbyen Aleppo.

    Lederen af Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, der indhenter oplysninger fra netværk mange forskellige steder i landet, siger, at angrebet var det dødeligste i Homs siden 2011.

    Bombeeksplosionerne skete, få timer efter at Syriens præsident, Bashar al-Assad, erklærede sig klar til en våbenhvile – på én betingelse.

    Assad siger, at lande uden for Syrien skal stoppe deres støtte til “terroristerne”. Det gælder særligt nabolandet Tyrkiet.

    En våbenhvile skal ifølge præsidenten sikre, at “andre lande, specielt Tyrkiet, forhindres i at sende flere terrorister og våben – og enhver form for logistisk støtte”.

    Assad-styret har under den fem år lange krig i landet omtalt oprørere som “terrorister”.

    FN’s forsøg på at mægle mellem Assad-styret og oppositionen i starten af februar endte uden den ønskede løsning på konflikten, som menes at have kostet flere end en kvart million mennesker livet.

    /ritzau/Reuters