Bunden er sandsynligvis ikke nået for prisen på en tønde olie, selv om olieprisen mandag nåede det laveste niveau i 12 år.
Det vurderer senioranalytiker Jens Nærvig Pedersen i Danske Bank.
– På den korte bane vil prisen stadig ligge lavt. Dels fordi Iran nu begynder at eksportere billig olie ud på det globale marked, dels fordi der stadig er bekymringer for, hvordan det vil gå den globale økonomiske vækst, siger han.
Prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, røg mandag under 29 dollar, efter at en række sanktioner mod Iran blev ophævet i løbet af weekenden.
– Vi bliver jo hele tiden overrasket over, hvor langt olieprisen kan komme ned. Nu bliver der spekuleret i, om den kan komme helt ned på 20 dollar. Så langt tror vi altså ikke, den kan komme ned, men pilen peger helt klart nedad, siger Jens Nærvig Pedersen.
Flere internationale storbanker forventer også yderligere fald i olieprisen. For eksempel har finanshuset Goldman Sachs tidligere vurderet, at prisen kan komme ned på 20 dollar tønden.
Og det er ikke helt urealistisk i en kortere periode, siger olieanalytiker Per Sune Koustrup fra Statoil.
– Prisen er allerede faldet ganske voldsomt. Der er ikke mange, der havde forudset, at prisen ville falde fra 115 dollar per tønde i sommeren 2014 til det her niveau, siger han.
– Lige nu er der et enormt overudbud på verdensmarkedet, og der er kun udsigt til, at det bliver større. Vi forventer en længere periode med lave priser, siger han.
Først på den anden side af sommerferien vil priserne for alvor stige igen, vurderer Jens Nærvig Pedersen.
– Dels fordi bekymringerne om væksten vil blive gjort til skamme, og verdensøkonomien vil klare sig fint.
– Dels fordi de producenter, som lider under den lave oliepris, vil producere mindre og investere mindre, og dermed vil olieproduktionen vokse langsommere og understøtte en højere oliepris, siger han.
/ritzau/