Ny teknik kan forlænge avocadoers liv i danske butikker

    Der bliver i fremtiden længere mellem de bløde, brune og plettede avocadoer, hvis et nyt projekt hos Føtex og Bilka bliver en succes.

    Koncernen bag butikkerne – Salling Group – tester i den kommende tid en særlig teknologi, der skal forlænge frugt og grøntsagers holdbarhed.

    Og avocadoerne er de første varer, der skal lægge skræl til behandlingen.

    Det oplyser Salling Group i en pressemeddelelse.

    Konkret er der tale om en spiselig plantebelægning, der er bygget på skræller, frø og frugtkød, og som tilføres madvarernes overflade, så de holder deres naturlige væskeindhold – og dermed friskhed – i længere tid.

    Formålet er at mindske madspild.

    I første omgang er det Føtex- og Bilka-forretninger i Jylland og på Fyn, der skal sælge varer, der er behandlet med det beskyttende middel.

    Men hvis det går godt, skal teknologien udbredes til resten af landet – og eventuelt til Netto, som også hører under Salling Group.

    Teknologien kan ifølge koncernen forlænge holdbarheden på frugt og grønt op til halvanden gang.

    /ritzau/