Der bliver i fremtiden længere mellem de bløde, brune og plettede avocadoer, hvis et nyt projekt hos Føtex og Bilka bliver en succes.
Koncernen bag butikkerne – Salling Group – tester i den kommende tid en særlig teknologi, der skal forlænge frugt og grøntsagers holdbarhed.
Og avocadoerne er de første varer, der skal lægge skræl til behandlingen.
Det oplyser Salling Group i en pressemeddelelse.
Konkret er der tale om en spiselig plantebelægning, der er bygget på skræller, frø og frugtkød, og som tilføres madvarernes overflade, så de holder deres naturlige væskeindhold – og dermed friskhed – i længere tid.
Formålet er at mindske madspild.
I første omgang er det Føtex- og Bilka-forretninger i Jylland og på Fyn, der skal sælge varer, der er behandlet med det beskyttende middel.
Men hvis det går godt, skal teknologien udbredes til resten af landet – og eventuelt til Netto, som også hører under Salling Group.
Teknologien kan ifølge koncernen forlænge holdbarheden på frugt og grønt op til halvanden gang.
/ritzau/











