Sønderjyskes håndboldherrer lægger sig på andenpladsen

Sønderjyskes håndboldherrer har fået en stærk start på sæsonen.

Sejr nummer fire i Primo Tours Ligaen kom mandag aften i hus med cifrene 28-25 ude over Århus Håndbold efter en pauseføring på 15-10.

Aaron Mensing blev topscorer for Sønderjyske med seks mål, mens Nikolaj Læsø kom flest gange på tavlen for værterne med 11 scoringer.

Sønderjyderne ligger med otte point efter seks kampe på andenpladsen efter mestrene fra Aalborg, men Bjerringbro-Silkeborg og Ribe-Esbjerg på pladserne under har spillet en kamp færre.

Århus, som var et point foran Sønderjyske før mandagens kamp, har skrabet seks point sammen på sjettepladsen.

Aarhusianerne kom ind til kampen med en stor portion selvtillid efter en sikker sejr ude over Skanderborg, men mandag var de i store problemer allerede i første halvleg.

Efter en jævnbyrdig start med fem scoringer til hvert hold trak gæsterne fra. Et kvarter inde i kampen blev det 8-5 i Sønderjyskes favør ved Aaron Mensing, og små ti minutter senere scorede Frederik Børm til 13-6.

Det sikrede en pauseføring på fem mål, som blev reduceret markant i anden halvleg.

Nikolaj Læsø sendte Århus helt tæt på med målet til 22-23, men efter en Sønderjyske-timeout blev gæsternes føring igen udbygget med scoringer af Mensing og Arnar Birkir Halfdansson, og Sønderjyske tog sydpå med to point.