Venezuelas Guaidó til FN-top: Der er brug for at vælte Maduro

    FN’s menneskerettighedschef, Michelle Bachelet, har fredag mødtes med Juan Guaidó, der er oppositionsleder og selvudnævnt præsident i Venezuela.

    De to mødtes i Venezuelas hovedstad, Caracas.

    Guaidó, der er leder af Venezuelas Nationalforsamling, udråbte i januar sig selv som fungerende præsident i det kriseplagede land. Han er anerkendt af blandt andet USA og flere EU-lande – herunder også Danmark.

    Ved fredagens møde gjorde han det klart, at der er brug for at vælte præsident Nicolas Maduro og sætte en stopper for Venezuelas “lidelse”.

    – Må det her besøg tjene til at finde løsninger på den katastrofe, som det her land oplever, siger Guaidó efter mødet med Bachelet.

    – Besøget skal tjene til at genoplive kampen i Venezuela, lyder det.

    Det er første gang, at den tidligere chilenske præsident Bachelet er i Venezuela i rollen som FN’s menneskerettighedschef.

    Hun mødes senere fredag eftermiddag lokal tid med præsident Maduro.

    Tidligere har menneskerettighedschefen udtalt sig kritisk om Maduros styre.

    – Jeg er dybt bekymret over den svindende demokratiske frihed – særligt den fortsatte kriminalisering af fredelige demonstrationer, lød det tilbage i marts i en udtalelse fra Michelle Bachelet.

    Hun har torsdag aften dansk tid ikke udtalt sig efter mødet med Guaidó.

    Ifølge Guaidó har hun meddelt, at hun vil lade to FN-delegerede blive i det hårdt pressede sydamerikanske land for at overvåge situationen efter besøget. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

    /ritzau/AP