Bjerregaard færdig i Himmerland: Det føles dårligt

    Golfspilleren Lucas Bjerregaard stillede op som Danmarks måske største håb til en topplacering i Made in Denmark.

    Men den 27-årige nordjyde må allerede forlade turneringen i Himmerland før weekendens finalerunder efter et misset cut.

    Fredagens anden runde endte i 74 slag – tre slag over banens par. Med en samlet score i tre over slutter han langt tilbage i feltet.

    – Spillet var der bare ikke. Det var en af de uger, hvor jeg ikke var i kontrol nok i vinden, siger danskeren.

    – Selvfølgelig ville jeg gerne gøre det godt her. Men det vil jeg også i de andre turneringer, jeg spiller. Et misset cut føles altid dårligt, og det her er ingen undtagelse.

    I sidste uge sluttede Bjerregaard på 16.-pladsen i årets anden major PGA Championship i USA. Det havde sandsynligvis øget forventningerne til ham i Himmerland.

    Lucas Bjerregaard var dog langtfra den eneste danske profil, der måtte forlade turneringen fredag. Også Thorbjørn Olesen og Søren Kjeldsen missede cuttet.

    I alt er 11 ud af de 16 startende danskere færdige i Himmerland.

    – Så har de andre spillet lige så dårligt som mig, konstaterer han.

    – Jeg har koncentreret mig om mit eget spil. Det er selvfølgelig synd for turneringen. Ingen tvivl om, at når der er en dansker med fremme, så gør det en kæmpe forskel, siger Lucas Bjerregaard.

    Bedste dansker er i stedet Martin Simonsen, der er fem slag fra den førende østriger Matthias Schwab.

    – Det er et lokalt håb, så han skal nok få nogle tilskuere med sig, siger Bjerregaard om Simonsen, der også er nordjyde.

    Ud over Martin Simonsen har Jeff Winther, Lasse Jensen, Mathias Gladbjerg og Morten Ørum Madsen klaret cuttet til weekendens finalerunder. Det er det færreste antal danskere i turneringens historie.

    /ritzau/