Trio af danske håndboldklubber dominerer i EHF Cuppen

Tre danske håndboldklubber er klar til semifinalerne i EHF Cuppen for kvinder.

Det drejer sig om Team Esbjerg, Viborg HK og Herning-Ikast.

Team Esbjerg havde en sejr på 13 mål med fra første kamp mod russiske Kuban Krasnodar i kampen om en plads i semifinalen i EHF Cuppen.

Og avancementet var aldrig i fare i søndagens returkamp.

Hjemme mod russerne vandt vestjyderne 37-31 og spillede sig dermed videre til semifinalen som det andet danske mandskab.

Efter en tæt første halvleg, som Esbjerg vandt 21-20, trak danskerne fra og var suveræne i anden halvleg.

Lørdag var det Viborg HK, der blev klar til semifinalerne i Europas næststørste klubturnering. Holdet slog Nykøbing Falster Håndbold over to kampe.

Senere søndag blev Herning-Ikast som det tredje danske hold klar til semifinalerne, selv om holdet tabte ude til ungarske Podravka Koprivnica i den første kamp.

Midtjyderne havde en sejr på otte mål med fra første opgør, og det var akkurat nok.

Ungarerne vandt 24-18 på hjemmebane, og det betød, at Herning-Ikast gik videre med en samlet sejr på 52-50.

Undervejs var Herning-Ikast bagud med ni mål flere gange i anden halvleg, men danskerne nåede at reducere nok gange til at gå samlet videre.

Det fjerde hold, der skal kæmpe om EHF Cup-trofæet, er ungarske Siofok, der slog norske Storhamar ud.