Nilfisk fortsatte med at rense ud i forretningen i 2018

    Nilfisks omsætning faldt i 2018 i et år, hvor selskabet fortsatte sit arbejde for at gøre sig mere effektiv.

    Det viser regnskabet, der er offentliggjort fredag morgen.

    – 2018 har været et udfordrende år i forhold til at realisere de finansielle resultater, vi havde forventet. Vi oplever fremskridt på en række parametre, men tilbagegang på andre.

    – En samlet organisk vækst på to procent var klart under vores forventninger til året, hvilket blandt andet skyldes en utilfredsstillende udvikling i vores forretning i USA, skriver administrerende direktør Hans Henrik Lund.

    Omsætningen faldt i året til 1054 millioner euro, små 30 millioner euro mindre end i 2017. Organisk, som er fraregnet frasalg og tilkøb, steg omsætningen dog en smule.

    Nettoresultatet, der er overskuddet når alle regninger er betalt, faldt kraftigt til 10 millioner euro fra 40,3 millioner euro i 2017.

    – Årets højdepunkt var de afgørende fremskridt, vi har gjort i eksekveringen af vores flerårige transformationsstrategi.

    – Vi har frasolgt fem forretningsområder, der alle ligger uden for vores kerneforretning, afviklet syv produktionsfaciliteter og fortsat den globale udrulning af Nilfisk Liberty SC50, skriver Hans Henrik Lund.

    /ritzau/