Danmark er blevet udvalgt til at huse Tour de France-starten i 2021. Tre etaper, den såkaldte “Grand Départ”, skal køres på dansk grund fra 2. til 4. juli.
Her er ti spørgsmål om verdens største cykelløb.
1. Hvor mange etaper er der i Tour de France?
a. 21.
b. 22.
c. 23.
2. Hvor mange etapesejre har danske ryttere vundet i alt?
a. 15.
b. 27.
c. 18.
3. Seneste danske etapesejr blev vundet i?
a. 2009.
b. 2007.
c. 2018.
4. Hvilken konkurrence repræsenterer den hvide trøje?
a. Angrebskonkurrencen.
b. Ungdomskonkurrencen.
c. Hjælperytterkonkurrencen.
5. Hvorfor er den gule førertrøje gul?
a) Feltet kørte i løbets første år traditionelt forbi en masse rapsmarker.
b) Gul forbindes med Solkongen, Ludvig 14.
c) Løbets første hovedsponsor var en avis med gule sider.
6. Hvem var første dansker i løbets gule førertrøje?
a. Mogens Frey.
b. Rolf Sørensen.
c. Kim Andersen.
7. Hvor mange penge giver den samlede førsteplads i Tour de France i 2019 (1 euro = 7,46 kroner)?
a. 500.000 euro.
b. 2.000.000 euro.
c. 10.000.000 euro
8. Hvor mange danskere kører i 2019 på cykelsportens øverste niveau (World Tour), som Touren er en del af?
a. 7.
b. 9.
c. 18.
9. Hvem har Jørgen Leth tidligere dannet et succesfuldt kommentator-makkerpar med på tv?
a. Jørn Mader.
b. Jørn Hjorting.
c. Jens Jørn Bertelsen.
10. Hvad kaldes VIP-området i hver startby?
a. Superstart.
b. Village.
c. Kilometre-0.
SVAR: (Svar: 1: a, 2: c, 3: c, 4: b, 5: c, 6: c, 7: a, 8: c, 9: a, 10: b)
Kilder: letour.fr, cyclingeworld.dk.
/ritzau/











