Forsvarsminister Carl Holst (V) vil have flere penge til Forsvaret i det kommende forsvarsforlig.
I et interview med Ritzau lufter forsvarsministeren en idé om at bruge en model som i sundhedsområdet, hvor man øger de samlede udgifter, samtidig med at man effektiviser inden for nogle områder.
Men den køber Flemming Vinther, formand for Hærens Konstabel- og Korporalforening, ikke.
– Hvis det er sådan noget, han forestiller sig, siger jeg held og lykke med den hjerneblødning. Pengene skal bruges ordentligt, lyder det.
– Hvis han tror, man kan komme og sige, at nu sparer vi lidt her, skruer lidt der og får lidt flere penge der, skulle han måske have taget en ekstra uges ferie, tilføjer Flemming Vinther.
Måske ikke så overraskende mener Flemming Vinther trods alt, at flere penge og midler til Forsvaret er en kærkommen håndsrækning.
Ikke desto mindre vil han se helt konkret, hvor de nye midler ender, og hvordan de skal forvaltes.
– Det vigtigste er, at midler og opgaver matcher hinanden. Vi har gang i en række mindre missioner, og det belaster rigtig meget. Man gik måske og troede, at det ville blive lidt mere roligt efter Afghanistan. Men det er det ikke, så flere midler ville være godt.
Danmark står samtidig over for to store indkøb, som vil få konsekvenser for udgifterne til Forsvaret. For det første et stort indkøb af kampfly for op til 30 milliarder kroner og derudover indkøb af pansrede mandskabsvogne for 4,5 milliarder kroner.
– Vi ser rigtig gerne, at vi fastholder ambitionsniveauet. Det er vigtigt, at Danmark bakker sin egen udenrigspolitik op, siger Flemming Vinther.
Med det nuværende forsvarsforlig fra 2013 blev Forsvaret pålagt gradvist at skære 15 procent af budgettet. Forsvarsforliget udløber i 2017.
– Nogle af besparelserne har været helt okay. Eksempelvis havde vi fem logistikstrenge i Forsvaret, og det var selvfølgelig ikke rimeligt, at vi skulle have det, siger soldaterformanden.
ritzau/