Magnus Landin: Nu tæller kun guldet

30-26 over Sverige. Otte sejre i otte kampe. Billet til semifinalen fredag mod Frankrig i Hamburg.

Smilene var store i Boxen i Herning onsdag aften, men de danske spillere er slet ikke mætte. Nu skal håndboldhistoriens første danske VM-titel til dansk herrehåndbold i hus.

– Det er en forløsning. Jeg synes, vi har spillet godt i turneringen, så det er dejligt endelig at være i semifinalen. Nu er der kun en ting, der tæller, siger Magnus Landin.

Fløjspilleren leverede akkurat som sin bror Niklas i målet en flot kamp mod svenskerne.

En kamp, Danmark kunne tåle at tabe knebent, men også en kamp, hvor svenskerne undervejs i første halvleg førte med tre mål.

– Man når da at tænke et par tanker, når man er bagud med tre i første halvleg, men heldigvis fik vi rettet op på det i slutningen af første halvleg.

– Generelt spillede vi en god kamp, og vi stod godt defensivt, og så hjalp det selvfølgelig også, at Niklas havde en god dag inde i målet, siger Magnus Landin, der var sikkerheden selv med fem mål på fem forsøg.

I begyndelsen af kampen havde danskerne problemer med at få bolden forbi Andreas Palicka i det svenske mål. Og svenskerne løb omvendt stærkt mod det danske mål.

– Men som kampen skred frem, fik vi styr på det. De scorede nogle nemme mål i første halvleg, som de ikke fik i anden halvleg. De blev trætte, siger Magnus Landin.

Henrik Toft fik en hel del minutter i aktion mod svenskerne, og også han vil have mere end den plads i semifinalen, sejren over svenskerne udløste.

– Vi skal nyde den her sejr. Det er fantastisk, at vi er i semifinalen, men nu vil vi også videre fra den, siger Henrik Toft.

Danmark og Frankrig mødes i den ene semifinale. Tyskland og Norge tørner sammen i den anden.