Det græske parlament har natten til torsdag vedtaget endnu en række sparereformer, som giver regeringen mandat til at forhandle et nyt hjælpeprogram i stand med landets internationale kreditorer.
Det skriver en række medier, herunder Reuters, AFP og dpa.
Dermed kan regeringen begynde forhandlingerne om en aftale, der skal holde det kriseramte Grækenland oven vande.
Ifølge Reuters har 230 medlemmer af parlamentet, der har 300 pladser, givet grønt lys til reformpakken.
Det har været et krav fra EU, Den Internationale Valutafond (IMF) og Den Europæiske Centralbank (ECB), at Grækenland indfører en række økonomiske og politiske reformer, hvis grækerne skal gøre sig håb om at kunne få yderligere hjælp.
En ny aftale om hjælp mellem Grækenland og de internationale kreditorer kan blive på op mod 86 milliarder euro over tre år.
Afstemningen natten til torsdag drejede sig om den anden reformpakke. Den første pakke med reformer blev vedtaget i sidste uge.
Disse havde særligt fokus på skat, mens den netop godkendte pakke omhandler en bankreform og borgerretsreformer, som skal reducere sagsbehandlingstiden i retssager og omkostningerne til disse.
Afstemningerne om de græske sparekrav har sendt regeringspartiet Syriza med premierminister Alexis Tsipras i spidsen ud i en turbulent tid.
Flere partimedlemmer bakker ikke op om reformerne, der derfor er blevet vedtaget med støtte fra proeuropæiske parter uden for regeringen.
Ved afstemningen natten til torsdag stemte 36 Syriza-medlemmer i regeringen imod reformpakken eller afstod fra at afgive deres stemme. Det er dog færre end i sidste uge, hvor 39 politikere fra Syriza trodsede formandens opfordring om et ja.
Tusindvis af mennesker havde forud for afstemningen samlet sig foran det græske parlament for at protestere mod sparepakkerne.
Demonstrationen, der gik under parolen “mod de barbariske stramninger”, var indkaldt af to fagforeninger, oplyste den statslige radiokanal ERT onsdag aften.
/ritzau/