Verdens bedste får has på dansk herredouble til sidst

    Den danske herredouble med Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen fik som ventet en meget svær start på sæsonfinalen i badminton, men var længe i spil til at overraske mod verdensranglistens nummer et.

    I den første gruppekamp tabte turneringens eneste danske deltagere til indoneserne Marcus Gideon og Kevin Sukamuljo, der i de seneste tre år har tilhørt den absolutte verdenstop. Indoneserne vandt 20-22, 21-17, 21-13.

    Alene i år har indoneserne vundet otte ud af ni finaler på World Touren, herunder All England.

    Indoneserne tilhører også favoritfeltet i sæsonfinalen, hvor den danske double ikke levnes mange chancer for succes.

    Danskerne ydede ellers yderst hæderlig modstand i onsdagens dyst, og tvang opgøret ud i tre sæt, før forskellen på verdens nummer et og syv viste sig til sidst.

    Efter et indonesisk overtag i begyndelsen af kampen kom danskerne stærkt igen, og med fire vundne dueller i træk udlignede Astrup og Rasmussen til 18-18 i første sæt.

    Dernæst afværgede danskerne to sætbolde og udnyttede siden deres første sætbold og vandt sættet.

    Astrup og Rasmussen er uden træner til turneringen på grund af konflikten mellem Badminton Danmark og spillerne.

    Indoneserne havde til gengæld deres træner med, og han gav en opsang mellem første og andet sæt.

    Selv om Gideon og Sukamuljo genfandt koncentrationen, var danskerne svære at knække.

    Ved stillingen 15-14 i andet sæt til indoneserne fandt en bemærkelsesværdig duel sted. Hele 86 gange blev fjerbolden sendt over nettet, før duellen faldt ud til indonesisk fordel.

    Det gjorde sættet også kort efter, da den danske defensiv ikke længere kunne holde stand ved bare at returnere de mange offensive slag fra indoneserne.

    I tredje sæt så det lyst ud for danskerne, der kom foran 6-3, inden indoneserne kæmpede sig tilbage og slog det afgørende hul.

    Midtvejs førte verdensetterne med 11-7, og modsat første og andet sæt blev Astrup og Rasmussen ikke lukket tilbage i varmen.

    I stedet blev det til en overlegen sejr, der blev officiel, da Kevin Sukamuljo ubesværet smashede bolden i gulvet.

    Gruppens to øvrige par er kinesiske. Der er tale om de forsvarende verdensmestre, Li Junhui og Liu Yuchen, og verdensranglistens nummer ti, Han Chengkai og Zhou Haodong.

    De to bedste par går videre til turneringens semifinaler.

    /ritzau/