Hver tredje i Danmark laver aftensmad på højest et kvarter

    For stadig flere er aftensmaden noget, der skal laves hurtigt. Det viser en årlig rapport fra Madkulturen, der hvert år undersøger dansk madkultur.

    I årets rapport fremgår det, at næsten hver tredje i Danmark bruger under et kvarter på at lave aftensmad. Samtidig er det kun 28 procent, som står mere end en halv time i køkkenet, når aftenmåltidet skal laves.

    Det betyder, at der de seneste tre år er en voksende skare i Danmark, for hvem aftensmaden laves på færrest mulige minutter.

    Det skyldes blandt andet, at der er blevet mindre forskel på, hvem der står kort og lang tid i køkkenet.

    I 2015 var det særligt unge under 34 år, som brugte under 15 minutter i køkkenet. Modsat brugte personer over 50 år i langt højere grad mellem 15 og 45 minutter.

    I år er den forskel næsten udlignet. Mens der ses et lille fald af personer under 34 år, som kun bruger 15 minutter på maden, er der for de ældste sket en fordobling.

    Derudover er der tilsyneladende gået svind i en særlig gruppe på mellem 26 og 49 år.

    Hvor der i 2015 var omkring en femtedel, som gik i mod strømmen og brugte over 45 minutter på at lave aftensmad, er gruppen i år mere end halveret.

    /ritzau/