OVERBLIK: Arbejdsgivere går tæt på vaner og helbred

    Som led i forebyggelse af stress vil PFA gå tæt på de ansattes digitale vaner.

    Læs her om det projekt – og se andre eksempler på, at arbejdsgivere går tæt på de ansattes helbred og vaner i kampen mod stress og sygefravær.

    * I første omgang skal 300 af PFA’s ansatte svare på et online-spørgeskema med i alt 40 spørgsmål om digitale vaner på job og i fritiden. Forløbet er frivilligt og anonymt.

    * På baggrund af svarene inddeles de ansatte i kategorier – rød, gul og grøn. Hvis de ifølge de fastsatte kriterier har usunde vaner, bliver de tilbudt et online forløb, hvor de kan få hjælp til at ændre adfærd.

    * Arbejdsgiveren får et overblik over resultaterne.

    * Projektet er blevet til i samarbejde med lægen Imran Rashid, der i 2017 udgav bogen “Sluk – kunsten at overleve i en digital verden”.

    * PFA arbejder med sine virksomhedskunder om forebyggelse af stress. På sigt skal det nye tiltag udbredes til flere af kunderne.

    * Overvægt: Mange arbejdspladser har fokus på sund kost i kantinen, så de ansatte ikke bliver for tykke. I nogle tilfælde har arbejdsgivere ligefrem betalt ansatte for at tage på slankeophold.

    * Motion: Mange arbejdsgivere giver de ansatte mulighed for at dyrke motion i arbejdstiden med kollegerne. På virksomheden Chili Security i Odense gik ledelsen et skridt videre, da den sidste år indførte to timers obligatorisk motion om ugen.

    * Søvn: Flere arbejdsgivere interesserer sig også for de ansattes søvn. Hos Dong Energy satte man i 2016 fokus på søvn som et led i en ny sundhedsstrategi. De ansatte fik tilbud om at få kortlagt deres søvnmønstre og hjælp, hvis de sov for lidt eller for dårligt.

    * Rygning: Mange arbejdsgivere sætter rammer for de ansattes rygning i arbejdstiden. I en del af landets kommuner har man indført røgfri arbejdstid, så medarbejderne må vente til fyraften med at tænde en smøg.

    Kilde: TV 2, KL, Berlingske, Kristeligt Dagblad, PFA, Ritzau

    /ritzau/