Andelen af kontanthjælpsmodtagere, der er langtidsledige, er stigende og udgør i dag 58 procent af det samlede antal kontanthjælpsmodtagere.
Det skriver Avisen.dk på baggrund af en analyse fra konsulentfirmaet Analyze.
Reformen af kontanthjælpen trådte i kraft 1. januar 2014, og på ét år steg antallet af kontanthjælpsmodtagere fra 106.873 til 107.560. Men i samme periode steg antallet af langtidsledige kontanthjælpsmodtagere med 6000 personer.
Ifølge Dansk Socialrådgiverforening er det et stort problem, at mange kommuner ikke formår at hjælpe de mest udsatte voksne.
– I dag cykler langvarige kontanthjælpsmodtagere bare rundt i systemet. De bliver frustrerede og koster bare samfundet penge. Og jo længere de kommer væk fra arbejdsmarkedet, desto sværere bliver de at hjælpe tilbage, siger formand Majbrit Berlau til Avisen.dk.
Socialdemokraternes beskæftigelsesordfører Lennart Damsbo-Andersen peger på, at det stigende antal langtidsledige på kontanthjælp kan hænge sammen med, at der er kommet personer til, som er faldet ud af dagpengesystemet.
Stigningen i antallet af fuldtidspersoner på kontanthjælp er fortsat ind i 2015. I maj var tallet 107.560 – små 2000 flere end ved kontanthjælpreformens ikrafttræden 1. januar 2014.
Danmarks Statistik definerer personer som langtidsledige, hvis de har været væk fra arbejdsmarkedet i 12 måneder eller derover.
/ritzau/