Dansk herredouble er videre efter tæt runde i Denmark Open

    Den danske herredouble med Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen spillede sig tirsdag videre til anden runde ved badmintonturneringen Denmark Open i Odense.

    Danskerne trak sig sejrrigt ud af opgøret mod inderne Attri Manu og Reddy Sumeeth efter tre meget tætte sæt med cifrene 25-23, 18-21, 21-16.

    Astrup og Skaarup, der er nummer seks på verdensranglisten, var spået gode vinderchancer før kampen mod inderne, der er placeret som nummer 27 i verden.

    Den indiske double fulgte dog hæderligt med i første sæt, der blev en tæt affære. Ved stillingen 13-7 til danskerne hankede inderne op i sig selv og hentede fem point i streg til stillingen 13-12.

    Senere kom de op på siden af danskerne til stillingen 17-17.

    Sumeeth og Manu fik sætbold, da de kom foran 20-18, men Astrup og Skaarup var vedholdende og kom tilbage til stillingen 20-20. Efter sætbolde til hver side, vandt danskerne i sidste ende første sæt 25-23.

    Manu og Sumeeth lugtede blod i andet sæt, og publikum var en smule forbavsede over, hvor tæt det blev. Inderne kom aggressivt ud og var foran gennem hele sættet. Inderne vandt andet sæt 21-18.

    Tredje sæt fortsatte i samme tætte stil, men Astrup og Skaarup havde føringen i hele sættet. Danskerne vandt sættet 21-16 og tog sejren.

    Astrup og Skaarup kan dermed se frem til anden runde, der spilles torsdag.

    /ritzau/