Nikolaj Markussen håber størrelsen kan sende ham til VM

    Nikolaj Markussen spillede sin sidste kamp på det danske håndboldlandshold for 17 måneder siden.

    Nu er den tårnhøje bagspiller tilbage i landsholdstruppen, efter han er blevet udtaget af landstræner Nikolaj Jacobsen til to EM-kvalifikationskampe i slutningen af oktober.

    – Det er en stor ære, og jeg glæder mig rigtig meget til at få lov at være en del af holdet igen. Det er altid en kæmpe ære at få lov til at spille for landsholdet, siger Markussen.

    Den 30-årige Bjerringbro-Silkeborg-spiller håber, at han kan vise sit værd og sikre sig en plads i den VM-trup, som landstræneren skal udtage senere på året.

    – Første skridt er selvfølgelig at være inde omkring landsholdet til en samling som denne, og så gælder det om at forsøge at vise sig frem på bedst mulig måde.

    – Og så er det hårdt arbejde tilbage i klubben, der er afgørende for, om jeg bliver taget i betragtning, siger Nikolaj Markussen.

    Han tror, at det er hans stabile høje niveau på klubplan, der nu har fået landstræneren til at kigge i hans retning, og han håber, at hans højde på 211 centimeter kan hjælpe med at sende ham med til VM til januar.

    – I forhold til et alternativ til Mikkel (Hansen, red.), så har jeg lidt en anden størrelse og en lidt anden måde at spille på, der gør mig lidt speciel, og som jeg selvfølgelig håber på, kan være med til at sende mig tæt på en slutrunde, siger han.

    Han er dog også meget bevidst om, at konkurrencen om en plads blandt de bedste bagspillere er hård.

    – Det er et meget stærkt landshold, vi har, med en masse folk på min position, som er dygtige, så det er lidt et luksusproblem, vi har, med så mange folk at vælge mellem, der kan så mange forskellige ting.

    – Så det er jo lidt en prioritering fra landstræneren om, hvad han lige tror på, og hvad han lige mener, han har brug for.

    De to EM-kvalifikationskampe spilles mod Ukraine den 24. oktober og Færøerne den 27. oktober.

    /ritzau/