Underbetalte metroarbejdere får millioner


    30 af de udenlandske metroarbejdere, der har vidnet i sagen, mødtes tirsdag i bygge-, jord- og miljøarbejdernes fagforening i Valby for at få udbetalt de første fem millioner kroner, som de er blevet snydt for i danmarkshistoriens største sag om løndumping. Arkivfoto


    De første fem millioner kroner er tirsdag blevet fordelt mellem de 38 metroarbejdere, der blev underbetalt af det italienske entreprenørfirma Cipa i forbindelse med metrobyggeriet i København. Det skriver Fagbladet 3F.

    Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

    30 af de udenlandske metroarbejdere, der har vidnet i sagen, mødtes tirsdag i bygge-, jord- og miljøarbejdernes fagforening i Valby for at få udbetalt de første fem millioner kroner, som de er blevet snydt for i danmarkshistoriens største sag om løndumping.

    Det skaber begejstring i bygge-, jord- og miljøarbejdernes fagforening.

    – Det er en sand festdag i dag. Jeg er utrolig glad på vegne af alle dem, som har sat deres job på spil for at få, hvad de har ret til. Jeg synes, det er utroligt fedt, at kampen er lykkedes, siger foreningens formand, Jens Kirkegaard, til Fagbladet 3F.

    I alt er entreprenørfirmaet Cipa blevet dømt til at betale 22 millioner kroner til sine tidligere ansatte i manglende løn, pension, søndag-helligdagsbetaling og overarbejdsbetaling. Pengene udbetales i rater i løbet af de næste seks måneder.

    Det er endnu uvist, hvordan pengene helt præcist skal fordeles blandt medarbejderne. En mindre del skal betales i bod til fagforeningen, mens den største del skal betales til de nuværende og tidligere ansatte.

    En af de arbejdere, der tirsdag er mødt op i Valby for at modtage de penge, han var blevet snydt for, er polske Piotr Krzysztofik.

    – Jeg er utrolig lykkelig over, at vi har vundet, og at vores kamp har ført til noget. Jeg kom til Danmark for at tjene penge og arbejde under gode forhold. Det er først nu, det virkelig er lykkedes, siger han til Fagbladet 3F.

    /ritzau/