38-årig fængslet for københavnske røverier

  En 38-årig mand er fredag blevet varetægtsfængslet i Københavns Dommervagt, fordi han mistænkes for to røverier og et røveriforsøg de seneste dage forskellige steder i København.

  Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

  Ved anholdelsen tilstod manden ifølge Københavns Politi et røveri torsdag eftermiddag mod en Matas på Østerbrogade samt et røveri og et røveriforsøg, som blev begået onsdag andre steder i København.

  Det vides ikke, om manden fastholdt tilståelsen, da han fredag blev fremstillet i grundlovsforhør, men han blev varetægtsfængslet i knap to uger frem til den 7. maj, oplyser den centrale efterforskningsleder Henrik Vedel, Københavns Politi. .

  Røveriet mod Matas-forretningen på Østerbrogade 104 skete torsdag klokken 16.20, da manden med den nederste del af ansigtet dækket af et tørklæde kom ind i butikken.

  Ved at true med en pistollignende genstand fik han ekspedienten til at udlevere kassebeholdningen i sedler fra butikkens to kasser. Det vides ikke, hvor stort et beløb han slap af sted med.

  Efter røveriet forsvandt manden til fods, men blev 20 minutter efter opdaget af en politipatrulje ved Nordhavn Station og anholdt.

  Han erkendte ved anholdelsen ifølge politiet, at det var ham, der røvede Matas-forretningen.

  Desuden har han tilstået et røveri onsdag mod en 7-Eleven-kiosk på Christianshavn og et røveriforsøg mod en Fakta Q-butik ved Nørreport Station. Der er ikke oplysninger om udbyttet det første sted, men fra Fakta-butikken gik han tomhændet.

  /ritzau/