Det har ingen effekt at samarbejde med imamer i kampen mod radikalisering.
Det er meldingen fra Dansk Folkeparti, efter at Fængselsforbundet søndag foreslår, at flere imamer skal tilknyttes de danske fængsler.
– Der er brug for noget nyt, og det nye er, at imamerne er skrevet ud af antiradikaliseringsindsatsen. Det er vi glade for i DF. Det har vi arbejdet for. Allerhelst ser vi, at man helt fjerner imamerne fra fængslerne, siger udlændingeordfører Martin Henriksen.
I Frankrig og Belgien er man begyndt i højere grad at tilknytte imamer til fængslerne for at bekæmpe radikalisering. Hos Dansk Folkeparti er man dog glade for, at imamer på nuværende tidspunkt ikke spiller nogen større rolle i de danske fængsler.
– Hvis det virkede med imamer, så havde det allerede virket. Det er ikke en ny idé at inddrage imamerne i arbejdet med indsatte og i arbejdet med antiradikaliseringsindsatsen, siger Martin Henriksen.
– Det har man gjort i mange år, og når man eksempelvis kigger på antallet, der rejser til Syrien, så kan man ikke kalde indsatsen for en succes.
Hos SF er man anderledes åben over for idéen om at lade sig inspirere af de tiltag, der er blevet sat i værk i de franske og belgiske fængselssystemer.
– Det kan godt være, at radikaliseringen er forårsaget af andre ting, men for at kunne nå ind til de radikaliserede unge, må vi have nogen, der spiller på deres banehalvdel, og det kan imamerne jo, siger SF’s retsordfører Karina Lorentzen og tilføjer:
– Hvis de moderate imamer kan hjælpe til at undgå, at de unge i den tid påvirkes af andre ekstreme indsatte eller googler sig frem til ekstreme udgaver af islam, så er meget nået.
Kriminalforsorgen har fra slutningen af 2012 til marts 2015 sendt cirka 60 rapporter om radikaliserede indsatte til PET.
/ritzau/