Amnesty: Gasangreb udsletter familie i Syrien


    Seks familiemedlemmer meldes dræbt i det, der ser ud til at være et giftgasangreb fra det syriske styres side.

    Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

    Det oplyser øjenvidner til Amnesty International, og oplysningerne stemmer overens med de meldinger, som Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder har fået fra Syrien.

    Observatoriet er en lille, regimekritisk organisation, der følger situationen i Syrien tæt.

    – Tre børn, deres far og mor og bedstemor blev kvalt ihjel efter regimets tøndebombeangreb, siger observatoriet til nyhedsbureauet AFP. Øjenvidner oplyser det samme til Amnesty International.

    Angrebet fandt sted sent mandag aften i byen Sarmin, der ligger sydøst for Idlib.

    Foruden de dræbte måtte omkring 100 mennesker have lægehjælp efter angrebet. De menes at have været udsat for klorgas, siger kilder til Amnesty International.

    En læge og en civilforsvarsmand oplyser til organisationen, at de sårede efter angrebet ikke viste tegn på, at de var blevet såret af sprængstoffer eller traditionelle våben.

    I stedet havde de symptomer, der er karakteristiske for et angreb med kemiske våben. Blandt andet havde de sårede røde øjne, problemer med at trække vejret, kvalme og fråde om munden.

    Læger i Sarmin har ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder konkluderet, at familien på seks døde af giftgas, muligvis klorgas, som kom fra tøndebomberne.

    Aktivister i byen offentliggjorde en video fra et kaotisk felthospital, hvor ofre for angrebet hoster og holder gasmasker over deres ansigter, mens børn græder i baggrunden, skriver nyhedsbureauet AFP.

    De offentliggjorde også en video der viser frivillige forsøge at genoplive tre små børn, som ligger livløse på felthospitalet.

    – Disse forfærdelige angreb, som resulterede i at civile, herunder små børn, led en pinefuld død, er yderligere bevis på, at syriske regeringsstyrker straffrit begår krigsforbrydelser, siger Philip Luther, der er programdirektør ved Amnesty Internationals Mellemøst- og Nordafrika-kontor.

    /ritzau/