Brand på græsk færge med 466 ombord


    Der meldes om ild i en græsk færge med 411 passagerer og 55 besætningsmedlemmer.

    Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

    Færgen ligger ud for den græske ø Korfu, der ligger i Det Ioniske Hav vest for det græske fastland, skriver nyhedsbureauet DPA.

    Ifølge tv-stationen Mega startede branden på færgens bildæk. Og den spredte sig hurtigt til andre dele af færgen.

    Færgen er Norman Atlantic. Og den tilhører den græske færgelinje Akek.

    Den var på vej fra havnebyen Patras, som er Grækenlands tredjestørste by, til den italienske havneby Ancona, der ligger på den italienske østkyst.

    Ifølge DPA er mange af passagererne på dækket, hvor de venter på at blive evakueret. Men hård sø og stærk blæst generer redningsaktionen.

    En passager fortalte via sin mobiltelefon, at der var redningsbåde på skibet – men at der ikke var ikke nok. Derfor er en del af passagererne hoppet i havet i forsøget på at undslippe flammerne.

    Det er endnu usikkert, om der er tilskadekomne, eller om der er passagerer i vandet, hvor kolde vintertemperaturer vil gøre det svært at overleve, hvis ikke hjælpen kommer hurtigt.

    En talsmand siger til Reuters, at færgen er ved at blive evakueret, og at 130 personer er blevet ført fra redningsbådene til et containerskib, som var i nærheden, da færgen brød i brand.

    Både italienske og albanske myndigheder tager del i redningsaktionen, der bliver udført under vanskelige vejrforhold med kraftig vind.

    Syv andre skibe er i nærheden, og rednings- og eftersøgningsfartøj er blevet sendt mod færgen, skriver Reuters.

    /ritzau/DPA