En amerikansk læge, der har arbejdet som kirurg i det vestafrikanske land Sierra Leone, er blevet smittet med ebola og flyves nu hjem til USA for at blive behandlet på et hospital i delstaten Nebraska.
Det oplyser den amerikanske tv-station CBS ifølge nyhedsbureauet Reuters.
Lægen, som ikke bliver identificeret, har rødder i Sierra Leone, men er amerikansk statsborger.
Tidligere er to andre smittede amerikanere blevet behandlet med succes på Nebraska Medical Center for Treatment i byen Omaha. Det drejer sig om hjælpearbejderen Rick Sacra og videojournalisten Ashoka Mukpo.
Antallet af personer, der er døde af den frygtede ebolavirus, er ifølge Verdenssundhedsorganisationen, WHO, over 5000. Langt de fleste af dem er blevet smittet i enten Liberia, Guinea eller Sierra Leone i Vestafrika.
Samlet set er over 14.000 blevet smittet med ebola, siden udbruddet blev kendt i marts. Det gør det til det største udbrud nogensinde.
Men ifølge David Nabarro, der leder FN’s indsats for at bekæmpe ebola, er der inden for de seneste uger kommet flere tegn på, at antallet af nye tilfælde er faldende.
– Jeg er meget optimistisk i forhold til, at vi i de kommende måneder vil se en nedgang i antallet af nye tilfælde, og forhåbentlig vil udbruddet i løbet af næste år være afsluttet, siger han ifølge CBS.
Liberia ophævede torsdag det udgangsforbud, som landets regering tidligere indførte i et forsøg på at inddæmme udbruddet.
Over 2800 mennesker er døde af ebola Liberia, men antallet af nye tilfælde er på det seneste faldet dramatisk. Ifølge den liberiske regering er antallet af nye smittede faldet fra 500 om dagen til 50 daglige tilfælde i løbet af den sidste uge.
Ud af de i alt 5160 personer, der ifølge WHO er døde af ebola, er kun 13 af dødsfaldene sket uden for Liberia, Guinea og Sierra Leone. Det gælder Nigeria, Senegal, Mali, USA og Spanien.
/ritzau/Reuters