Brand i industribygning udvikler farlig røg


    Der er mandag morgen udbrudt brand i en stor industribygning i Vipperød i Nordvestsjælland, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

    – Det er en stor bygning, der indeholder flere virksomheder. I folkemunde kaldes området “det gamle Superfos”, siger Kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi

    Branden er opstået i nogle paller med plastikgranulat, og det udvikler derfor farlig røg.

    – Virksomheden får leveret plastikgranulat i nogle kæmpe sække, og det er dem, der er gået ild i. Ilden har nået en brandvæg, så vi håber på, at brandfolkene kan begrænse den til det område. Det er cirka 15 gange 40 meter. Vi håber ikke, at den breder sig til de andre virksomheder i bygningen.

    Der er ikke udsendt et såkaldt sirenevarsel, men politiet opfordrer folk til at undgå røgen.

    Personer, der bor i området nordvest for Skimmedevej, skal gå indenfor og lukke døre, vinduer og ventilation. Det gælder personer i området inden for Nygårdsvej, Arnakke Enghave, Holbækmotorvejen og Kalundborgmotorvejen.

    Politiet opfordrer folk i området til at viderebringe meddelelsen til andre personer i området.

    Beredskabsstyrelsen er tilkaldt for at hjælpe med at afstive bygningen, så den ikke styrter sammen. En del af taget er allerede faldet ned, fortæller politiet til Ritzau.

    /ritzau/