Arkivfoto
Behovet for renovering af bygningerne i den almene boligsektor er så stort, at regeringen nu vil forhøje den renoveringspulje, som Landsbyggefonden råder over, skriver Berlingske.
Konkret vil regeringen øge puljen med 785 millioner kroner årligt de næste to år og dernæst 2,7 milliarder kroner om året fra 2017 til 2020.
– Vi ønsker, at den almene boligsektor skal være konkurrencedygtig, og at alle – også folk med små indkomster – skal kunne have et ordentligt sted at bo. Samtidig vil vi også sikre, at vores boligbyggeri, hvoraf meget blev bygget i 1960’erne og 1970’erne, er energioptimeret, siger by- og boligminister Carsten Hansen (S) til avisen.
Landsbyggefonden har fået ansøgninger for 18 milliarder kroner fra boligforeningerne, men den eksisterende renoveringsramme i fonden dækker kun projekter for seks milliarder kroner.
Derfor er det nødvendigt at forhøje beløbet, mener Carsten Hansen, der i denne uge vil indkalde forligspartierne til forhandlinger om en ny aftale.
Forslaget fra regeringen vækker begejstring hos arbejdsmarkedets parter.
– Det er glædeligt, at regeringen nu åbner for flere renoveringsaktiviteter. Det her er noget, vi har ventet længe på. Men vi mener nu godt, at regeringen kunne være mere ambitiøs, for behovet for nye renoveringer er en hel del større end det niveau, regeringen lægger op til, siger cheføkonom i Dansk Byggeri, Finn Bo Frandsen, til Berlingske.
Også fagbevægelsen er glad for den ekstra pengepose. LO hæfter sig ved, at alle kontrakter i det offentlige er underlagt såkaldt sociale klausuler, som blandt andet sikrer, at håndværkerne får en passende løn, der ikke er under overenskomstniveau.
Pengene i Landsbyggefonden er betalt af lejerne i de almene boliger, og derfor er pengene ikke en del af statens budget.
Godt en million danskere bor i almene boliger.
/ritzau/