SF og EL: Tyrkiet holder os for nar


    Tyrkiet holder Danmark for nar i sagen om udlevering af den 27-årige BH, som dansk politi vil have fingrene i i forbindelse med drabsforsøget på forfatteren Lars Hedegaard.

    Like localeyes.dk på Facebook

    Det mener både Enhedslisten og SF forud for torsdagens samråd i Folketinget, hvor både udenrigsminister Martin Lidegaard (R) og den nyudnævnte justitsminister Mette Frederiksen (S) er kaldt i samråd i sagen.

    Borte er tilsyneladende den 27-årige, der ellers skulle befinde sig bag lås og slå i Tyrkiet. Og trods flere dages pres på tyrkerne, har landets myndigheder fortsat ikke givet noget svar på, hvad der er blevet af den 27-årige dansker.

    Rygterne har svirret omkring, at danskeren har indgået i en form for studehandel med Islamisk Stat i forbindelse med terrororganisationens frigivelse af 49 tyrkiske gidsler – herunder en konsul.

    – Det er totalt uacceptabelt, at vi nu gennem næsten en uge ikke har kunnet få svar fra Tyrkiet om den danske statsborger, der er mistænkt for at stå bag angrebet på Lars Hedegaard, siger SF’s retsordfører, Karina Lorentzen Dehnhardt.

    – Hvor svært kan det være? Enten er han i myndighedernes varetægt, eller også er han ikke. Vi bliver holdt for nar, siger hun.

    Samme toner lyder fra Enhedslisten:

    – Indtil nu har den tyrkiske regering holdt Danmark for nar. De er selvfølgelig udmærket klar over, hvem der sidder i landets fængsler, siger partiets retsordfører Nikolaj Villumsen.

    – Derfor vil jeg opfordre regeringen til, at lægge pres på Tyrkiet. Et oplagt første skridt vil være tilbagetrækningen, af det militære bidrag Danmark har udstationeret i Tyrkiet, siger han.

    Den tyrkiske ambassade i Danmark oplyser onsdag til Ritzau, at man heller ikke i dag har hørt fra Tyrkiet, og at man derfor fortsat ikke kan svare på, hvor den 27-årige dansker er.

    /ritzau/