Dansk angriber melder afbud til landskamp


    Angrebsproblemerne på det danske A-landshold fortsætter. Søndag måtte Martin Braithwaite melde afbud til de forestående landskampe, efter han lørdag aften blev skadet i en kamp for sin franske klub, Toulouse. Det meddeler DBU.

    Den tidligere Esbjerg-spiller er blevet skannet, og den viste, at han har pådraget sig en ledbåndsskade i knæet, som formodentligt betyder et par ugers pause.

    I stedet har landstræner Morten Olsen udtaget FC Københavns Andreas Cornelius, der oprindeligt var udset til at skulle spille på U21-landsholdet.

    – Som jeg tidligere har nævnt, så havde vi først regnet med at tage “Corner” med efter U21-landsholdets kamp mod Rusland den 3. september, men situationens alvor gør, at vi bliver nødt til at inkludere Andreas på A-landsholdet allerede nu, siger Olsen.

    Truppen træner første gang mandag. Onsdag møder holdet Tyrkiet i en testkamp i Odense. Fire dage senere gælder det den første kvalifikationskamp til EM mod Armenien i København.

    Det har knebet for Morten Olsen at finde formstærke angribere til de to kampe.

    Simon Makienok, der netop er skiftet fra Brøndby til Palermo i Italien, er ikke aktuel, da han skal giftes dagen inden kampen mod Armenien.

    Landstræneren havde op til kampene afvist, at Nicklas Bendtner kunne blive aktuel grundet manglende kampform. Men Olsen valgte alligevel at udtage ham. Bendtner debuterede for sin tyske klub Wolfsburg lørdag.

    I samme forbindelse blev Lasse Vibe fra IFK Göteborg udtaget. Han er topscorer i den svenske liga.

    /ritzau/