Rigsadvokaten afviser at bagmandspolitiet dovner den
Rigsadvokat Ole Hasselgaard afviser, at medarbejderne i Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) – i folkemunde bagmandspolitiet – ligger på den lade side i jagten på økonomiske forbrydere.
Afvisningen kommer, efter at en rapport fra et konsulentfirma har sået tvivl om effektiviteten blandt advokaturens ansatte.
– Vi kan formentlig på mange arbejdspladser finde medarbejdere, der præsterer mindre godt i nogle perioder. Men jeg kan slet ikke genkende et billede af, at medarbejderne i SØIK skulle være dovne, siger Ole Hasselgaard i en pressemeddelelse.
I rapporten har Finanstilsynet også kritiseret bagmandspolitiet for ikke i tilstrækkeligt omfang at have stillet bankchefer til ansvar efter finanskrisen. Men det afviser Ole Hasselgaard.
Han henviser til, at bagmandspolitiet i øjeblikket har 13 verserende banksager, hvor 25 personer er sigtet eller tiltalt.
I den mere end tre sider lange pressemeddelelse stiller Ole Hasselgaard sig i den grad imellem sine medarbejdere og den bølge af kritik, som har været rettet mod dem. Han betegner medarbejderne som “dygtige og dedikerede” og ser kritikken som “indspark”.
Kritikken af bagmandspolitiet kommer i kølvandet på, at landets regionale statsadvokater før sommerferien langede ud efter politikredsene omkring sagsbehandlingstiden i sager om økonomisk kriminalitet.
Bagmandspolitiet håndterer tunge og komplekse sager, mens politikredsene står for de lidt mindre af slagsen.
Det fik for nogle uger siden Ole Hasselgaard til at kalde indsatsen i politikredsene for “uacceptabel”, og han forlangte i den forbindelse af landets politidirektører, at der skulle strammes op på området.
Blandt andet har Ole Hasselgaard forlangt, at politikredsene skal afsætte det nødvendige antal medarbejdere på såvel efterforskningssiden som anklagersiden inden for det økonomiske område.
/ritzau/