Dansk hvalaktivist vil gøre alt for at stoppe grindedrab


    Organisationen Sea Shepherd har i år sat gang i den mest omfattende kampagne nogensinde – Operation Grindstop 2014 – for at sætte en stopper for Færøernes traditionelle grindedrab.

    Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

    Blandt hvalaktivisterne er 24-årige Lukas Erichsen fra København, som med glæde bruger en hel sommer på at kæmpe for grindehvalerne.

    – Jeg har altid haft en stor forkærlighed for havet. Hvaler har følelser og intelligens på et helt andet niveau end andre dyr, så man kan ikke bare dræbe de her dyr og sammenligne det med at slagte et andet dyr, siger Lukas Erichsen.

    Den unge københavner er også formand for Sea Shepherd Danmark, som har 15-20 aktive medlemmer. På internationalt plan er organisationen, som er stiftet af den canadiske miljøaktivist Paul Watson, dog langt større.

    Med over 500 frivillige, fem både, biler og dronefly er aktivisterne i år bedre udstyret end nogensinde til at tage kampen op mod de færøske hvalfangere, mener Lukas Erichsen.

    – Vi håber, at vores massive tilstedeværelse vil få færingerne til helt at opgive at have en grindefangst, mens vi er her. Den bedste kampagne, vi kan have, er, hvis det er tilfældet.

    – Men hvis der kommer en grind, er jeg sikker på, at vi vil gøre, hvad der skal til for at få det stoppet, siger han.

    Sea Shepherd er berømt og berygtet for at benytte sig af drastiske metoder i kampen mod hvalfangst rundt omkring i verden. Organisationen har blandt andet påtaget sig ansvaret for at sænke en række hvalfangerskibe.

    Kampagneleder Scott West sagde på en pressekonference ved starten på kampagnen på Færøerne, at han er klar til at kaste sig i vandet mellem en kniv og en hval, hvis det er nødvendigt. Samme melding kommer fra Lukas Erichsen.

    – Jeg er overbevist om, at langt størstedelen af vores medlemmer er klar til det. Det er jeg i hvert fald selv. Vi er ikke bare en protestorganisation, vi går efter at gribe ind og stoppe tingene, siger Lukas Erichsen, der bliver på Færøerne til kampagnens afslutning 1. oktober.

    /ritzau/