For mange danske professionelle fodboldspiller er der langt til den skyhøje gage – rigtig langt. Det skriver Avisen.dk.
En udregning fra Landsorganisationen viser, at hver fjerde fodboldspiller tjener under 15.000 om måneden. Det er under dagpengesatsen.
– Fodboldlønninger er som en pyramide, hvor få i toppen tjener meget, mens størstedelen tjener en relativt lav løn, siger Steen Jørgensen, økonom i LO, der er hovedorganisation for 17 fagforbund, herunder Spillerforeningen til Avisen.dk.
I Danmark er fodboldspillere inddelt i tre lønniveauer. De fuldtidsbeskæftigede, der har en mindsteløn på 17.700 kroner om måneden. De deltidsbeskæftigede skal have 9.204. Og de bibeskæftigede, skal som minimum have 3.000 kroner om måneden.
Og regner man alle spillernes løn sammen, så tjener hver fjerde fodboldspiller under 15.000 i måneden, hvis man regner med, at han arbejder fuldtid.
Fodboldspilleres lønninger er blevet et hedt emne i debatten efter at Divisionsforeningen har varslet konflikt mod Spillerforeningen i de nuværende overenskomstforhandlinger.
Divionsforeningen repræsenterer alle fodboldklubberne i Danmarksturneringen for herrer. Her er man dog ikke enig i LO’s måde at regne medianlønnen ud på.
Direktør Claus Thomsen peger på, at en stor del af de lønninger, som LO har talt med i statistikken gælder helt unge spillere under 20 år, der ikke er blevet etablerede fodboldspillere.
Han mener samtidig, at der er stor forskel på, hvad klubberne kan forvente af deres spillere i de forskellige ligaer.
– Der er stor forskel på at spille i Superligaen og NordicBet ligaen, og dermed også forskel på hvad klubberne kan forvente af deres spillere. Derfor er der også stor forskel på, hvad de tjener, siger han til Avisen.dk.