Lange skoledage: Foreninger nærmer sig smertegrænsen


    Selv om Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI) grundlæggende bakker op om skolereformen, er man lidt betænkelig ved, at skemaerne på nogle skoler viser, at børn har lektioner helt frem til klokken 16.

    Sådan lyder vurderingen fra DGI’s formand Søren Møller.

    – Nu begynder vi at nærme os, for det er mellem klokken 15 og 16, at foreningsaktiviteterne går i gang, og de fleste af dem ligger efter klokken 16, siger han til Ritzau.

    Han opfordrer derfor de enkelte idrætsforeninger til at have en god kommunikation med de enkelte skoler, så man på fælles vis laver de bedste betingelser for børn, som dyrker idræt.

    – Det er en rigtig god idé, at foreningerne forholder sig aktivt til det, for ellers får man simpelthen bare stille og roligt frafald, fordi de unge mennesker ikke kan få deres hverdag til at gå op, siger Søren Møller.

    Formanden understreger dog, at det ikke kun er lange skoledage, der har en konsekvens for foreningslivet. Det har en række andre faktorer som eksempelvis transport også.

    – Det er forsimplet, hvis man isoleret siger, at det er et spørgsmål, om hvor lang tid de går i skole. Det er en række forskellige faktorer, der spiller sammen, siger Søren Møller.

    DGI’s formand tror imidlertid, at skolereformen vil betyde flere medlemmer til foreningerne, men de kommer ikke af sig selv.

    – Vi tror faktisk, at det vil have en positiv betydning, og at der vil komme flere børn, der er aktive. Men det kræver, at vi selv er på banen, og at foreningerne er åbne over for at arbejde sammen med skolerne med at gøre opmærksomhed på, hvilke muligheder der er der, siger Søren Møller.

    /ritzau/