Investorerne slagter AGF på fondsbørsen


    Guld og nedrykning deler fodboldaktierne.

    Mens aktierne fra nedrykkerne fra Aarhus AGF falder med 22,5 procent ved fondsbørsens åbning, så stiger AaBs “guld”-aktier med 159 procent.

    Efter en lille times handel er brusen af champagnen dog gået en smule af, og aktierne i AaB ligger på en stigning på 15 procent til og koster 8,50 kroner stykket.

    AaB sikrede sig i søndagens spillerunde et 0-0 på udebane mod FC Vestsjælland, mens FC Midtjylland samtidig tabte 2-3 på hjemmebane til FC København. Dermed kan Aalborg-klubben ikke hentes længere med en spillerunde tilbage.

    Med sejren er nordjyderne klar til at spille om at komme i Champions League næste sæson. Og med den billet, er der store muligheder for at give bundlinjen et markant løft – til glæde for investorerne.

    Ifølge Ritzau Finans er aktien inde i en lige så flot sejrsstime som fodbolden – og alene i 2014 er AaB-aktien steget med 715,3 procent.

    I den modsatte ende ligger AGF, der gemmer sig bag navnet Aarhus Elite-aktien på børsen. Aktien ligger til at koste lidt over 0,3 kroner – hvilket er et fald på 22,5 procent.

    AGF skal i næste sæson spille i 1. division, da klubben søndag tabte 0-3 til Sønderjyske.

    FCK, der hører hjemme hos Parken Sport og Entertainment, stiger aktierne med 2,1 procent til en pris på 72,5 kroner.

    Søndagens sejr på 2-3 i Herning over FC Midtjylland betyder, at københavnerholdet har forbedret sine chancer for at spille om at komme i Champions League næste sæson ved stadig at have muligheden for at blive nummer to.

    Klubben er dog stadig afhængig af, at FCM taber sidste kamp – og FCK skal slå OB på hjemmebane.

    Da aktiehandlen lukkede endte AaBs aktier i minus to procent til en pris på 7,20 kroner, mens Aarhus Elite-aktien lukkede i minus fem procent i 0,38 kroner.

    Dermed ser aktierne ud til at ende på nogenlunde samme niveau, som da dagen startede.

    /ritzau/

    Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq