Ruslands økonomiske problemer er langt værre end styret i Kreml selv giver udtryk for.
Det skriver The Telegraph med henvisning til udtalelser fra den europæiske centralbankchef, Mario Draghi.
– Vi har en meget betydelige udstrømning fra Rusland i størrelsesordenen 220 milliarder dollar (1100 milliarder kroner, red.), siger Draghi.
Det skal sammenlignes med en opgørelse fra det russiske finansministerium, som viser en kapitalflugt på bare 51 milliarder dollar i første kvartal.
At beløbet ifølge Draghi er fire gange så stort, er et klart bevis på, at de vestlige landes sanktioner mod Rusland er begyndt at påføre økonomien alvorlige skrammer, skriver The Telegraph.
– Draghis tal er enormt. Hvis det stemmer, så viser det, at Rusland er i langt større problemer, end folk tror, siger Tim Ash fra Standard Bank til avisen.
Ikke siden krakket i den amerikanske bank Lehman Brothers, der for alvor udløste den globale finanskrise i 2008, har kapitalflugten fra Rusland været på samme skala, bemærker han.
De ødelæggende konsekvenser for økonomien de seneste uger kan have været nok til at blødgøre den russiske præsident Vladimir Putins pres på Ukraine, mener en økonomisk ekspert.
– Putin har i vid udstrækning nået sit mål om at gennemtvinge føderalisering i det østlige Ukraine. Han ønsker ikke at ødelægge den russiske økonomi yderligere, så nu spiller han flink, siger Chris Weafer fra Makro Advisory i Moskva.
I værste fald risikerer Rusland at havne i en økonomisk recession som følge af Putins ageren over for Ukraine, mener Susanne Oxenstierne, nationaløkonom og Ruslands-ekspert hos det militære forskningsinstitut FOI i Sverige.
– Kapitalflugten er et resultat af, at markederne ikke stoler på Rusland. Og kan man ikke stole på, at et land følger international lov, hvordan skal man da vide, om kontrakter og ejerrettigheder bliver respekteret.
– Den tabte tillid gør større skade end samtlige sanktioner, som vesten har indført, siger hun til Dagens Industri.
/ritzau/
Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq