Forældre til bortførte piger trygler udlandet om hjælp


    Desperate forældre til de mere end 200 bortførte nigerianske skolepiger opfordrede lørdag de lokale myndigheder til at hente hjælp i udlandet.

    Den er den manglende udvikling i nigeriansk politis efterforskningsarbejde, der har frustreret forældrene til de 223 skolepiger, der blev bortført af bevæbnede mænd i midten af april.

    – Lad os med alle midler forsøge at få den hjælp, som vi fortjener fra de globale storspillere, siger tidligere vicepræsident i World Bank, Obiageli Ezekwesili, i et tv-interview.

    Hun taler på vegne af mødrene til de bortførte piger. Mødrene protesterede lørdag i hovedstaden Abuja over den nigerianske regering.

    – Vores frustrationer øges hver eneste dag. Hvorfor kan regeringen ikke søge assistance hos andre nationer, lød det fra en de demonstrerende, der krævede at være anonym.

    Det var angiveligt Boko Haram-militante, der den 14. april stormede en pigeskole i delstaten Borno. Pigerne blev stuvet sammen i lastbiler, der forsvandt ind i et fjerntliggende område langs grænsen til Cameroun.

    Den brutale aktion har chokeret Nigeria, der ellers længe har været vant til at høre om grusomheder i forbindelse med det stadig mere blodige islamistiske oprør i den nordlige del af landet.

    Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, svor lørdag, at Washington vil gøre “alt inden for mulighedernes grænser” for at hjælpe Nigeria med at håndtere Boko Haram-militante.

    – Lad mig være helt tydelig. Boko Harams bortførelse af hundredvis af børn er en samvittighedsløs forbrydelse.

    – Vi vil gøre alt inden for mulighedernes grænser for at hjælpe den nigerianske regering med at returnere disse unge kvinder til deres hjem og med at holde gerningsmændene ansvarlig. Det er vores ansvar, og det er verdens ansvar, siger John Kerry.

    /ritzau/AFP

    Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq