Minister til børnefamilier: Lad være at lave hjemmebag


    De stressede børnefamilier må skrue ned for ambitionerne, når det kommer til selvrealisering og familieliv. Det mener minister for børn, ligestilling, integration og sociale forhold, Manu Sareen (R), skriver Politiken søndag.

    – Alle tilvalg har konsekvenser. Hvis man som forældre vælger alt muligt til – som at gå til yoga, bage hjemmelavede boller og sætte fuld tryk på karrieren – så vil man stadig være stresset, selv om vi for eksempel som samfund kunne tilbyde endnu bedre pasningsforhold, siger han til Politiken søndag.

    Debatten om de stressede børnefamilier blev for en uge siden for alvor sparket i gang af mor til to og radiojournalist Anne-Marie Løkkegaard, der under overskriften “Hjælp os børnefamilier, inden vi segner af stress” efterlyste politisk handling fra Christiansborg. Et nødråb, som børneorganisationer stemte i.

    I gårsdagens Politiken kunne man læse, at 55 procent af 1.099 adspurgte danskere i en undersøgelse foretaget af Megafon for Politiken og TV 2 mener, at det er forældrenes eget problem, hvis dagligdagen med arbejde og småbørn ikke hænger sammen. Og den linje er Manu Sareen enig i:

    – Selvfølgelig har vi politikere også et ansvar for at skabe de bedst tænkelige rammer for familierne, så familierne kan tage vare på sig selv i de rammer, vi skaber. Men de indre rammer har man selv ansvar for, siger han til Politiken søndag.

    Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq