Venstre raser efter hotel-dom: Lav loven om


    Lovgivningen i Danmark er helt skæv, hvis den kan bruges til at underkende et hotel i at have enkelte værelser reserveret til kvinder.

    LÆS OGSÅ: Landsret: Kvindeetage på Bella Sky Hotel er ulovlig

    Det mener Venstre, som ønsker at lave ligestillingsloven om, efter at Østre Landsret fredag fastslår, at det er i strid med loven, at 20 hotelværelser på 17. etage på Bella Sky Hotel i København udelukkende er forbeholdt kvinder.

    Like localeyes.dk på Facebook

    Venstres medlem af Folketingets ligestillingsudvalg Mads Rørvig kalder resultatet latterligt:

    – Det er fuldstændig at have misforstået, hvad ligestillingskamp handler om. Dommen gør grin med den store og flotte indsats, Danmark gør for at sikre ligestilling ude i verden, siger Mads Rørvig.

    Han mener, at ligestillingsloven bør laves om, og han vil nu have ligestillingsminister Manu Sareen (R) på banen.

    – Problemet ligger i lovgivningen. Her skal vi som politikere på banen og få lagt snittet et andet sted, så vi kan få Ligebehandlingsnævnet til at træffe nogle afgørelse på de områder, hvor de virkelige problemer for ligestillingen er.

    – Og de problemer ligger ikke i spørgsmålet om, hvorvidt et hotel med over 800 værelser må reservere 20 værelser til kvinder. Det er ikke noget, vi skal bruge tid på overhovedet, siger Mads Rørvig.

    Det er Ligebehandlingsnævnet, som i første omgang tog sagen op. I en afgørelse fra marts 2012 vurderede nævnet, at hotellet handlede i strid med ligestillingsloven og et underliggende EU-direktiv fra 2004.

    Det var hotellet dog uenig i, og derfor endte sagen i retten.

    Mads Rørvig mener dog ikke, at Ligebehandlingsnævnet kan bebrejdes for at tage sagerne op, selvom nævnet også tidligere har fået kritik for at bruge meget tid på mindre sager om forskellige priser for mænd og kvinder på diskoteker, i swingerklubber og hos frisører.

    – Man kan ikke bebrejde Ligebehandlingsnævnet, at de vurderer sagerne ud fra den lovgivning, der ligger. Det falder tilbage på os som politikere. Vi skal sørge for, at lovgivningen ikke giver hjemmel til at træffe så håbløse afgørelser, siger Mads Rørvig.

    /ritzau/

    Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq