For mange af dem har det længe set ud som om, at der ikke var noget håb om at blive en del af arbejdsmarkedet. Men for flere af de svageste i kontanthjælpssystemet har en tværfaglig indsats givet nyt håb.
To ud af fem af de mest sårbare kontanthjælpsmodtagere, der har været erklæret “ikke-arbejdsmarkedsparate”, er lykkedes med at lave planer med et klart mål om job eller uddannelse.
Det skriver Politiken onsdag.
Den positive udvikling er sket efter, at 17.000 af de mest sårbare kontanthjælpsmodtagere har fået deres sager gennemgået af tværfaglige teams af socialrådgivere, læger, psykiatere og misbrugskonsulenter.
Det viser en undersøgelse fra konsulentvirksomheden Rambøll, der har evalueret den landsdækkende indsats “Brug for Alle” i 2012-13 for Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.
Indsatsen, der blev tildelt 115 millioner kroner, har løftet dem, der ellers var “ude af stand til at deltage i aktiv beskæftigelsesrettet indsats”.
Selvom løftet ikke har sat flere i job med det samme, mener formand for Dansk Socialrådgiverforening, Majbrit Berlau, at der er “lys for enden af tunnelen”.
– At over 40 procent kommer så langt som til overhovedet at kunne få en plan, der peger fremad, er virkelig godt nyt, siger hun til Politiken.
Indsatsen skal ifølge Politiken føres videre i den nye kontanthjælpsreform.
– Nu kan vi se, at det er en skrøne, at de ikke vil eller kan arbejde, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) til Politiken.
Hun er ved at rulle regeringens kontanthjælpsreform ud med nye krav til netop de svageste i systemet. Hun hæfter sig især ved, at tre ud af fire unge under 30 år i den mest sårbare gruppe drømmer om at komme i arbejde. I gruppen over 30 år gælder det for knap halvdelen.
/ritzau/
Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq