Jagten på Oscar-kurs: Danmark kan slå rekord


    Når det torsdag eftermiddag dansk tid bliver afsløret, hvilke film der er valgt ud til den eksklusive pulje af nominerede ved årets Oscar-uddeling, har Danmark hele fire chancer for at være med.

    Og det er rekord, fortæller Jacob Wendt Jensen, der er formand for Danske Filmkritikere.

    I kategorien bedste udenlandske film kan Thomas Vinterbergs drama “Jagten”, der har Mads Mikkelsen i hovedrollen som pædofili-anklaget pædagog, få en nominering, og det er Jacob Wendt Jensen ret overbevist om, at den gør.

    – Den vandt ikke en Golden Globe, men det er også udenlandske journalister, der stemmer, og de har en mere smagsdommer-agtig kant. Filmakademiet kører mere på følelser, og derfor tror jeg, at “Jagten” har en god chance for at vinde en Oscar i sidste ende, siger han.

    Et andet bud på en dansk Oscar-nominering er dokumentarfilmen “The Act of Killing”, som handler om et grusomt folkemord på mere end en halv million indonesere, der fulgte i kølvandet på, at den indonesiske regering blev væltet af militæret i 1965.

    I kategorien bedste kortfilm er den danske instruktør Anders Walther og produceren Kim Magnusson med i opløbet om en nominering for “Helium”, mens den dansk-producerede animations-kortfilm “Hollow Land” også kan blive udvalgt af Oscar-akademiet.

    Klokken ca. 14.30 torsdag eftermiddag bliver det afsløret, hvilke film der skal dyste om statuetterne.

    /ritzau/

    Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq