Afsat topembedsmand genopliver anklage om S-dødsliste


    Fra slutningen af 2010 og et år frem blev Skatteministeriets daværende chef, Peter Loft, af flere personer advaret om, at hans navn stod højt på en liste af topembedsmænd, som Socialdemokraterne ville skille sig af med, hvis partiet kom til magten.

    Loft, der som følge af sin indblanding i sagen om Helle Thornings-Schmidts (S) skatteforhold har forladt stillingen som departementschef i Skatteministeriet, tog advarslerne så alvorligt, at han søgte råd hos sin fagforening, skriver Politiken.

    – De (hans kilder, red.) fortalte om den her “dødsliste”, og jeg havde en fornemmelse af, at jeg figurerede helt i top på den. Jeg blev konkret advaret om, at der var stærk utilfredshed hos S med min håndtering af den sag. Derfor gik jeg til Djøf, siger han til avisen.

    Fagforbundet for jurister og økonomer reagerede på henvendelsen fra Loft ved at “spørge sig for” i det politiske miljø om eksistensen af den såkaldte dødsliste.

    – Vi fik det forventelige svar, at selv om ikke alle departementschefer var lige populære i oppositionen, opererede man ikke med en “dødsliste”. Og selv om man gjorde, ville man næppe bekræfte det, siger Mogens Kring Rasmussen, direktør i Djøf, til Politiken.

    Peter Loft blev fjernet som Skatteministeriets øverste chef godt et halvt år efter, at den nye regering kom til magten i efteråret 2011.

    Daværende SF-skatteminister, Thor Möger Pedersen, siger til Politiken, at der ham bekendt “ikke er det fjerneste hold i spekulationerne” om den hemmelige liste.

    Også Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, afviser eksistensen af et sådant dokument.

    Påstanden om, at Socialdemokraterne havde en “sort liste” over uønskede topembedsmænd, dukkede første gang op i marts 2011 i bogen “Javel, hr. minister”.

    Henrik Sass Larsen (S), på det tidspunkt en af det store oppositionspartis topfolk, fortæller i bogen om partiets holdning til topembedsmændene, at “vores udgangspunkt er langtfra, at vi har disrespekt for dem alle. Men vi er påpasselige”.

    Sass, som i dag er erhvervs- og vækstminister, ønsker ikke at kommentere sagen yderligere, skriver Politiken.

    /ritzau/

    Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq