Et meget stort antal lig – et sted mellem 400 og 500 – er angiveligt blevet bragt til hospitaler i Sydsudans hovedstad, Juba, efter sammenstød mellem rivaliserende fraktioner i landets hær.
Det rapporterer nyhedsbureauet AFP, som skriver, at FN’s Sikkerhedsråd tirsdag har modtaget oplysningerne om de seneste blodsudgydelser i den skrøbelige stat i Afrika, der har eksisteret i mindre end 2,5 år.
Meldingerne om de mange dræbte kommer i kølvandet på et muligt kupforsøg.
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigtYderligere 800 mennesker meldes kvæstet i kampene mellem tropper, som er loyale over for præsident Salva Kiir, og soldater, som støtter en anden politisk leder. Det fortæller chefen for FN’s fredsbevarende styrker, franskmanden Hervé Ladsous.
Oplysningerne om de mange dræbte og sårede stammer fra hospitaler i Juba og er endnu ikke officielt bekræftet fra FN-kilder, lyder det.
Ifølge Hervé Ladsous kan konflikten også hænge sammen med modsætningsforhold mellem etniske grupper, og han beskriver stemningen i Juba som “ekstremt anspændt”.
Nyhedsbureauet Reuters skriver, at lyden af skud og eksplosioner høres sporadisk i den sydsudanske hovedstad tirsdag aften.
Op mod 20.000 mennesker har søgt tilflugt i FN-lejre i Juba, siden urolighederne brød ud, rapporterer BBC.
Præsident Kiir beskyldte mandag soldater, som er loyale over for tidligere vicepræsident Riek Machar, som han fyrede i juli, for at have angrebet en militærbase i et forsøg på at tage magten.
Sydsudan blev Afrikas yngste land, da det skrev under på sin uafhængighedserklæring i juli 2011 og løsrev sig fra Sudan.
Der bor omtrent otte millioner indbyggere i landet, som er overvejende kristent, og de er især beskæftigede med landbrug.
Selvom Sydsudan har olie i undergrunden, er det utroligt fattigt, og det er præget af mange års selvstændighedskamp mod naboen i nord.
Landet hører til blandt de mindst udviklede i Afrika. Infrastrukturen er elendig, veje er en sjældenhed, og el- og vandforsyningen er yderst mangelfuld.
Sammen med Somalia, Nordkorea, Afghanistan og Sudan regnes Sydsudan som det mest korrupte i hele verden ifølge Transparency International.
/ritzau/AFP
Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq