Politiet: Vores PTSD skal også anerkendes


    Politibetjente, sygeplejersker, psykologer eller andre, som får psykiske problemer på grund af traumatiserende oplevelser på jobbet, bør ligestilles med krigsveteraner, når det gælder om at få anerkendt lidelsen som en arbejdsskade.

    Sådan lyder kravet fra Politiforbundet, efter at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) netop har haft et udkast til en særlov for krigsveteraner til høring.

    Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

    Særloven gør det lettere for udsendte “på Forsvarsministeriets område” at få anerkendt posttraumatisk stressyndrom (PTSD) som en arbejdsskade, skriver Information.

    Men Politiforbundets forbundssekretær, Flemming Olsen, kritiserer, at netop kun en særlig gruppe mennesker, krigsveteraner, får glæde af det kommende lovforslag. Flemming Olsen har siden 2002 behandlet arbejdsskadesager i forbundet og undersøger for øjeblikket, hvor mange medlemmer som tidligere har fået afslag på at få godkendt PTSD som en arbejdsskade (det foreløbige tal er 96).

    – Det er noget forunderligt, at danske betjente, som har været med ude i forsvarets missioner, ikke er omfattet af loven. Vi tror og håber, at det er en tanketorsk. Men selve begrebet burde vel omfatte alle – uanset om de er veteraner eller ej, siger forbundssekretæren til Information og fortsætter:

    – Nu deler man pludselig PTSD op i, hvad som er mere eller mindre alvorligt forstået på den måde, at fordi man er krigsveteran, så er det vigtigere end at have været kommet til skade under urolighederne på Nørrebro i 1993 eller under kampe på Christiania eller rydningen af Ungdomshuset. Den forskel er dybt forunderlig og tilsidesætter normal praksis i behandlingen af arbejdsskader, siger han.

    Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq