To rockere frifindes for en stribe bankkup


    Analyser af to rockeres måde at gå på er ikke tilstrækkeligt til at kende dem skyldige i en serie bankrøverier på Fyn og i Sønderjylland.

    Østre Landsret har torsdag frifundet de to mænd for røverierne, men har samtidig dømt dem for andre forhold.

    Like localeyes.dk på Facebook

    Jack Tony Sørensen på 38 år er idømt fængsel i seks år, hvilket er det halve af byrettens resultat på 12 års fængsel.

    Han dømmes for et rambuktyveri, hvor pengeautomaten fra Danske Banks filial i Ejby blev kørt væk på en varebil. Desuden havde han våben i hjemmet, ligesom godt 1000 dages reststraf udløses.

    Den anden, 34-årige Ronni Winther Jensen, straffes med et års fængsel, hvilket er meget langt fra byrettens dom på otte år. Han straffes for hæleri med hensyn til pengeautomaten.

    Mændene, der har forbindelser til Bandidos, har hele vejen igennem nægtet at have begået røverierne, som gav et samlet udbytte på 2,6 millioner kroner.

    I en såkaldt retsantropologisk undersøgelse er mændene i hemmelighed blevet filmet i fængslet, hvorefter gangarten er blevet sammenlignet med optagelser af røverne.

    I fem tilfælde er der indicier for, at de to tiltalte var identiske med gerningsmændene, og i et tilfælde var der et stærkere bevis, lød det.

    Men undersøgelsen kan ikke stå alene, og der er ikke tilstrækkeligt med andre oplysninger, som entydigt peger på de tiltalte som gerningsmænd, fastslår flertallet i nævningesagen.

    Ronni Winther Jensens forsvarer, Mette Grith Stage, siger, at hun er tilfreds med afgørelsen.

    Det var i januar i år, at Retten i Odense afsagde dom i den omfangsrige sag, hvori der også indgår teleoplysninger.

    Sagen har haft et usædvanligt forløb, fordi Fyns Politi blev afsløret i at opbevare aflyttede samtaler mellem advokat Mette Grith Stage og hendes klient.

    To ledere og syv betjente fik kritik, fordi de ikke slettede optagelser af de fortrolige samtaler, hvilket de straks burde have gjort.

    – Det skete er alvorligt og meget beklageligt, har rigsadvokat Ole Hasselgaard tidligere udtalt.

    /ritzau/