FAKTA: For meget kanel kan skade leveren


    Bagere skal være mindre rundhåndede med kanel i snegle, for kanel indeholder et stof, som er sundhedsskadeligt

    Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

    * Kanel indeholder et skadeligt stof, som hedder Kumarin.

    * Kumarin kan give leverskader, og ifølge en EU-forordning skal man ikke indtage mere end 0,1 milligram kumarin per kilo kropsvægt om dagen.

    * EU-forordningen siger, at traditionelt og sæsonbetonet bagværk må indeholde mere kumarin end almindeligt bagværk.

    * Fødevarestyrelsen har besluttet, at kanelsnegle og kanelstænger ikke hører under den undtagelse. Derfor må de kun indeholde 15 milligram kumarin per kilo.

    * Fødevarestyrelsen har kontrolleret bagværk med kanel i danske bagerier, og 50 procent af prøverne indeholdt mere kanel end tilladt.

    * Til sammenligning må julekager som brunkager indeholde op til 50 milligram kumarin per kilo, fordi de kun kan købes i juletiden.

    * Den slags kanel, som kaldes kassiakanel, indeholder en stor mængde kumarin.

    * Kassiakanel er den mest almindelige slags kanel i Danmark og benyttes industrielt til fremstilling af blandt andet bagværk, desserter, morgenmadsprodukter og te.

    * Ægte kanel er dyrere og har et langt lavere indhold af det skadelige kumarin.

    Kilde: Fødevarestyrelsen.

    /ritzau/