Viadukten på Vestergade i Rødekro var oversvømmet kl.18:00
Dele af Danmark fik lørdag endelig lidt af den regn, som den tørre jord har ventet på. Men ikke alle steder ramte nedbøren.
– Det var i den sydvestlige del af Danmark, der kom mest nedbør, men på Als, der også er den del af det sydvestlige Danmark, kom der kun 5-6 millimeter regn. Så der var store lokale udsving, siger vagthavende meteorolog ved DMI Jesper Eriksen.
Der var varslet farligt vejr med både skybrud, torden og vindstød lørdag. Men det blev ikke helt så slemt i store dele af Danmark.
Dog fik man i det sydvestlige Danmark noget af en skyller.
– Der, hvor det blev voldsomst, var i det syvestlige hjørne af Danmark. Tæt på den tyske grænse har vi to målestationer, der målte henholdsvis 45 og 48 mm regn.
– Og så har vi Ribe, der fik 54 mm nedbør. På en time kom der 44,5 mm regn i Ribe, siger Jesper Eriksen.
Regn og Torden væltede ind over Odense
I modsatte side af Danmark fik man dog ikke andet end nogle få dråber regn, selv om tunge sorte skyer truede.
– Inde i hovedstadsområdet fik man næsten ikke noget nedbør, Så det er ikke alle steder, det har hjulpet meget på tørken, siger den vagthavende.
Koldfronten, der lørdag passerede Danmark, medbragte tordenvejr, der ramte det meste af Danmark med undtagelse af Nordjylland og Bornholm.
Ifølge DMI var der 9321 lynnedslag på et område, der dækker en del af Nordsøen, Danmark, det sydligste Sverige og nordligste Tyskland.
– Men rekorden er oppe omkring 100.000 lyn på vores lynpejlekort, så det var altså ikke noget historisk tordenvejr i går. Det var nok bare fordi, vi har haft den tørke, at det føles meget voldsomt, siger Jesper Eriksen.
/ritzau/