Politi fandt dement kvinde død af kulde i park


Arkivfoto


En ældre dement kvinde, som Midt- og Vestsjællands Politi efterlyste torsdag morgen, er fundet død i kulden.

Det oplyser politiets kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard. Politiet mener, at kvinden er død af en blanding af kulde, alderdom, demens og dårlig påklædning.

– Det fik desværre en tragisk slutning, siger kommunikationsmedarbejderen og tilføjer:

– Vi må konstatere, at kulden har kostet hende livet. Der er ingen tegn på, at hun er blevet overfaldet.

Politiet ledte efter kvinden i parkerne omkring Frederiksborgvej i Roskilde, og hun blev fundet af politiet i en lavning i den nederste del af Folkeparken torsdag formiddag omkring klokken 09.30.

Kvinden var kun iført en tynd striktrøje, da hun forlod sin bopæl, der ligger mindre end 200 meter fra parken, hvor hun blev fundet.

Hun blev senest set i live klokken 23.30 onsdag, og politiet modtog torsdag morgen klokken otte anmeldelsen om, at hun var væk. Derfor kan det ikke udelukkes, at kvinden har ligget længe i kulden, før hun blev fundet.

– Hun kan have opholdt sig nogle timer ude i kulden. Uanset om man er 30 eller 80 år, er en lille striktrøje som varmeste påklædning ikke nok til flere timers ophold udendørs, siger Martin Bjerregaard.

Kulden har de seneste dage lagt sig over hele Danmark med minusgrader.

Onsdag blev en anden dement fundet død i kulden. På Midtbornholm fandt politiet en 54-årig mand, som var tildækket af sne. Han blev efterfølgende bragt til hospitalet, hvor han blev erklæret død.

/ritzau/