Politiet søger vidner efter bandeskyderi i Sakskøbing


Arkivfoto

Natten til tirsdag har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi modtaget en anmeldelse om et skyderi i Sakskøbing på Lolland.

Der blev skudt mod indgangsdøren til en kiosk på Vestergade, men ingen kom til skade.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Det vides ikke, hvor mange skud der blev afgivet.

Politiets umiddelbare vurdering er, at skyderiet er foregået som en del af en verserende konflikt mellem en rockergruppe og en bande, der kæmper om det kriminelle marked på Falster.

– Det er efter vores klare opfattelse en konflikt mellem personer med forbindelse til Saturdarah-miljøet og Mongols-miljøet, siger Kim Kliver, der er politiinspektør hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

– Det er en del af en konflikt, som har pågået et stykke tid. Det er konflikten omkring kriminalitetsmarkedet, tilføjer han.

Politiet er derfor i gang med at efterforske gerningsstedet. Politiet opfordrer vidner til at henvende sig, særligt hvis de har set noget i Sakskøbing fra cirka klokken 0.30 til 1.30.

Senere på natten fik politiet også en anmeldelse om, at en stjålet Opel Insignia var fundet brændende i Nørre Vedby. Politiet mener, at bilen kan sættes i forbindelse med skudepisoden.

I pressemeddelelsen oplyser politiet, at der har været flere hændelser i weekenden, hvor personer fra bandemiljøet har haft konflikter i Nykøbing Falster og Sakskøbing.

Ifølge Kim Kliver er det de samme bander, der har været i spil. Der har dog ikke været tale om flere skyderier, men andre former for voldsudøvelser, siger politiinspektøren.

/ritzau/