Distortion førte til 46 anholdte og mange tissebøder


Onsdag var det Nørrebro og torsdag Vesterbro i København, der lagde gader til gadefestivalen Distortion. Det afledte sammenlagt 46 anholdelser, oplyser vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen fra Københavns Politi.

Blandt andet er der rejst sigtelser for vold og gadeuorden. Men en stor del af anholdelserne har ikke noget med Distortion som sådan at gøre, fortæller vicepolitiinspektøren.

– Vi har anholdt en, der er eftersøgt i Holland, og så har vi anholdt en, som blev genkendt for noget vold efter fodboldkampen Kristi himmelfartsdag (pokalfinalen mellem Brøndby og FCK, red.), fortæller Henrik Møller Jakobsen.

En tredje person er anholdt i forbindelse med en voldtægtssag fra Halmtorvet tilbage fra marts. Derudover har man anholdt en person med 100 gram kokain, mens en femte er anholdt for besiddelse af ecstasypiller.

Blandt voldssagerne var den alvorligste en sag fra Sønder Boulevard på Vesterbro, hvor festivalen løb af stablen torsdag. Her blev en person sparket i hovedet under et salgsmål. To er anholdt i den forbindelse.

Ifølge vicepolitiinspektøren er der også udstedt en række bødeforlæg til folk med så alvorlig tissetrang, at de har ladet vandet på offentlig vej. Den slags er en overtrædelse af den såkaldte ordensbekendtgørelse og udløser en bøde.

Ifølge Henrik Møller Jakobsen er der foreløbig registreret 24 af den slags sager, men han har fået at vide, at der kommer flere til, efterhånden som meldingerne fra patruljerne bliver samlet sammen.

– Men alt i alt er der tale om et tocifret antal, siger Henrik Møller Jakobsen.

Fredag vil flere af de anholdte blive fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret med krav om varetægtsfængsling. Anklagemyndigheden har endnu ikke taget stilling til, hvor mange der skal fremstilles.

Distortion fortsætter fredag og lørdag, men rykker væk fra de tætbeboede områder i Hovedstaden og ud på Refshaleøen på Amager.

Arrangørerne skønnede natten til fredag, at op mod 85.000 mennesker deltog i festlighederne i Vesterbros gader torsdag.

/ritzau/