Voldsomme optagelser: Romaer og hjemløse i slagsmål på Christianshavns Torv

Mandag aften ved 19-tiden udbrød der slagsmål mellem en gruppe på tre - fire personer, angiveligt romaer, og en del hjemløse som pt opholder sig på Christianshavns Torv - sammenstøddet blev vist i et livestream på Facebook netop som det skete.

En video som Local Eyes har fået lov til at bringe viser en del af balladen, det starter tilsyneladende med diskussion omkring nogle cykler - og så tager det hele fart. Videoen af slagsmålet er delvist sløret så de involverede ikke er umiddelbart genkendelige for udenforstående.

Knytnæverne sidder løst, og mens det er tydeligt at de danske hjemløse fprsvarer hinanden så går personerne, der angives som værende romaer, løs på stort set alt og alle omkring dem.

En dansk mand bliver bla. slået ned bagfra med en flaske, og da han ligger sammenkrøllet på jorden er der mindst en person henne og sparke til ham.

Livestreamet fortsatte mens der blev råbt på politi og ambulance, og mens der blev filmet videre slog flere andre i området alarm til 1-1-2 om den voldsomme episode.

De tre-fire aggresive personer trak afsted med deres cykler, men nåede tilsyneladende ikke langt idet politiet og en ambulance kom hurtigt til stedet.

Det forlyder dog fra gruppen af hjemløse at der var to gerningsmænd som nåede at stikke af fra stedet, men man rykker tættere sammen og passer på hinanden fortæller kilder i området til Local Eyes.

Der har gennem længere tid været gjort opmærksom på de problemer som de danske hjemløse står i når romaer bla. udsætter dem for pengeafpresning,

Manden som blev slået ned og skåret med en flaske er blevet udskrevet igen efter endt behandling på skadestuen. Han er tilbage sammen med sine venner på Christianshavns Torv. hvor en del af de hjemløse tilbringer natten.